torsdag 23. desember 2010

Grunndeig til småkaker

Hvis du kan denne grunndeigen kan du lage syv slag i en fei. Jeg brukte deigen til to slag, men hvis du vil lage flere slag kan du gjerne doble deigen eller dele den i flere porsjoner.

Dette trenger du til en porsjon med grunndeig (til 2 slag):
- 250 g romtemperert meierismør
- 330 g hvetemel
- 110 g melis



Slik gjør du:
Del smøret i terninger. Bland sammen mel og melis og kna det sammen med smøret til en smidig deig. Del deigen i to porsjoner. Utgangspunktet er klart :) Nå gjenstår det bare å bruke fantasien og bake småkaker for harde livet!

3 kommentarer:

  1. Kjempeflott! Letet lenge på nettet etter en enkel oppskrift. Enda bedre om gram hadde vært oppgitt i dl.. for oss amatører..

    SvarSlett
  2. Det blir ca 5,5 dl mel og 2,2 dl melis (har ikke vekt:)

    SvarSlett
  3. Der ser jeg du fikk svar på det du lurte på :) Denne nettsiden er grei å ha hvis du ofte trenger å regne om gram til dl eller omvendt:

    http://www.matoppskrift.no/sider/maalvekt.asp#M%C3%A5l%20til%20vekt/volum%20ved%20baking

    Lykke til :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)