Dette er min favoritt av småkaker, hvis man kan kalle det det... Risboller er fast innslag på menyen på bursdagen min og da spiser jeg gjerne 12 stykker. Et personlig tips fra deg til meg: legg muffinsformene over på de andre sine tallerkner når du har spist risbollene, så er det ingen som merker at du har spist så mange. Det beste er å legge formene over på tallerknene til små barn som ikke kan snakke så mye enda. Da er det i hvertfall ingen som oppdager noe.
Uansett om du skal spise alle selv eller er flink til å dele kommer mitt andre slag til jul her!
Dette trenger du til ca. 15 risboller:
- 3 ss kremfløte
- 100 g mørk kokesjokolade
- 50 g meierismør
- 2 ts vaniljesukker
- 5 dl puffet ris
Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade sammen i en panne. Rør inn fløten. Ta pannen av varmen og smak til med vaniljesukker. Ha i puffet ris og vend den inn til den er dekket med sjokolade. Form massen til små boller som du legger i noen fine muffinsformer, da blir det julekaker selv om risboller egentlig ikke er det... Sett risbollene i kjøleskapet til de er stivnet. Slag nr. 2 er klart til jul ;)
Hei, jeg bare lurer på en ting kan man bruke kaffe isteden for kremfløte?
SvarSlettDet har jeg ikke prøvd, men det går sikkert helt fint. Prøv du :)
SvarSlettJeg bruker kaffe isteden for kremfløte, og det smaker like godt :)
SvarSlettTakk for tipset. Da fikk den andre anonyme svaret sitt :)
SvarSlettDet er farlig godt :-)
SvarSlettDet er det!
SlettJeg bruker Delfiafett,ikke meierismør?
SvarSlettJeg bruker meierismør. Det er derfor det står det i oppskriften. Vi har vel forskjellige oppskrifter da ;)
SlettDisse er veldig gode, men vi har både gluten og melkeallergikere i familien så her går det i delfiafett i stedet for smør og havremelk i stedet for fløte. Klar for 2. Porsjon. ;)
SvarSlettDet er bra det finnes løsninger for allergikere :) Takk for tipset!
SlettEndelig en oppskrift uten delfiafett! Disse smaker fantastisk! :)
SvarSlettKjekt å høre at du liker oppskriften :)
SlettHoldbarhet?
SvarSlettHer pleier de å forsvinne i løpet av en dag eller to :P Men jeg vil tro maks fem dager i kjøleskap pga. fløten. Kortere hvis det er dårlig dato på fløten...
SlettHei. Prøvde denne oppskriften. Flott at det ikke var en masser sukker i. Jeg brukte halvt om halvt med delfiafett og smør, og halvt med fløte og sterk kaffe. Så hadde jeg i litt flaksalt. Som vi vet, så er salt og mørk sjokolade godt i lag :)De smakte nydelig.
SvarSlettHøres helt nydelig ut! Det skal jeg prøve!
SvarSlettHvor lenge skal det stå kjølig
SvarSlettHvorfor er det fløte i?
SvarSlett