Jeg hjelper litt til med julebaksten hjemme mens de andre er på jobb og skole. Første slag ut er kokosmakroner. Jeg har aldri vært særlig glad i kokosmakroner, men disse falt virkelig i smak! Sørg for at du spiser et par varme og ferske, det er da de er best :)
Dette trenger du til ca. 40 makroner:
- 50 g meierismør
- 2 egg
- 1,5 dl sukker
- ca. 200 g kokosmasse
Slik gjør du:
Smelt smøret og la det kjøle seg litt ned. Ha egg og sukker i en bolle og rør til eggedosis. Rør inn kokosmassen og smeltet smør. Varm opp ovnen til 175 grader. Bruk to teskjeer til å legge klatter med deig på to bakepapirkledde stekebrett. Stek makronene midt i ovnen i ca 10 minutter til de begynner å bli gyldne (et stekebrett om gangen...). La dem avkjøle seg litt før du spiser et par ferske. La resten kjøle seg helt ned før du legger dem i en tett boks. Ett (av syv?) slag er klart til jul!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)