tirsdag 21. desember 2010

Kokosmakroner

Jeg hjelper litt til med julebaksten hjemme mens de andre er på jobb og skole. Første slag ut er kokosmakroner. Jeg har aldri vært særlig glad i kokosmakroner, men disse falt virkelig i smak! Sørg for at du spiser et par varme og ferske, det er da de er best :)

Dette trenger du til ca. 40 makroner:
- 50 g meierismør
- 2 egg
- 1,5 dl sukker
- ca. 200 g kokosmasse

Slik gjør du:
Smelt smøret og la det kjøle seg litt ned. Ha egg og sukker i en bolle og rør til eggedosis. Rør inn kokosmassen og smeltet smør. Varm opp ovnen til 175 grader. Bruk to teskjeer til å legge klatter med deig på to bakepapirkledde stekebrett. Stek makronene midt i ovnen i ca 10 minutter til de begynner å bli gyldne (et stekebrett om gangen...). La dem avkjøle seg litt før du spiser et par ferske. La resten kjøle seg helt ned før du legger dem i en tett boks. Ett (av syv?) slag er klart til jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)