mandag 20. desember 2010

Snøfriskfylt kyllingbryst med risotto og salatDette trenger du til 1 porsjon:
- 1 kyllingfilet
- 1/4 pk snøfrisk
- salt og pepper

- 5 dl kyllingbuljong (vann+terning)
- 1 ss olje
- 1 dl risottoris
- 1/2 løk
- 1 ss smør
- 2 ss finrevet parmesan
- salt og pepper

- 1 salatblad
- 3 ts mais
- litt paprikaSlik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Skjær vekk ulumskheter fra kyllingfileten og snitt den opp på langs. Ikke skjær helt over, den skal henge sammen på den ene langsiden. Fyll innsiden med snøfrisk, kvern litt pepper over og lukk igjen. Krydre med salt og pepper på begge sider. Legg fileten på rist med en langpanne under til å ta imot det som renner ned under stekingen. Stek kyllingfileten midt i ovnen i 10 minutter, snu den og stek 10 minutter til. Lag risottoen mens du venter.

Kok opp vann og ha i bujongterningen. Hold buljongen varm. Skrell løken og grovhakk den. Varm opp stekepannen til middels høy varme og ha i oljen. Stek løken i 5-10 minutter til den er blank og begynner å bli gyllen. Ha i risottorisen og rør et par minutter. Øs på buljong til risen er dekket. La det surre uten lokk i ca. 20 minutter. Øs på mer buljong underveis. Risen skal være al dente (med litt tyggemotstand) når den er ferdig. Ha i smør og parmesan i siste minutt og smak til med salt og pepper.

Riv opp salat, skjær paprikaen i terninger og ha det sammen med maisen på en tallerken. Ha kyllingen og risottoen på tallerkenen og dig in!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)