torsdag 23. desember 2010

Mammas hjemmelagde risboller (puffet ris med sjokoladetrekk)

Dette er min favoritt av småkaker, hvis man kan kalle det det... Risboller er fast innslag på menyen på bursdagen min og da spiser jeg gjerne 12 stykker. Et personlig tips fra deg til meg: legg muffinsformene over på de andre sine tallerkner når du har spist risbollene, så er det ingen som merker at du har spist så mange. Det beste er å legge formene over på tallerknene til små barn som ikke kan snakke så mye enda. Da er det i hvertfall ingen som oppdager noe.

Uansett om du skal spise alle selv eller er flink til å dele kommer mitt andre slag til jul her!

Dette trenger du til ca. 15 risboller:
- 3 ss kremfløte
- 100 g mørk kokesjokolade
- 50 g meierismør
- 2 ts vaniljesukker
- 5 dl puffet ris

Slik gjør du:
Smelt smør og sjokolade sammen i en panne. Rør inn fløten. Ta pannen av varmen og smak til med vaniljesukker. Ha i puffet ris og vend den inn til den er dekket med sjokolade. Form massen til små boller som du legger i noen fine muffinsformer, da blir det julekaker selv om risboller egentlig ikke er det... Sett risbollene i kjøleskapet til de er stivnet. Slag nr. 2 er klart til jul ;)

18 kommentarer:

  1. Hei, jeg bare lurer på en ting kan man bruke kaffe isteden for kremfløte?

    SvarSlett
  2. Det har jeg ikke prøvd, men det går sikkert helt fint. Prøv du :)

    SvarSlett
  3. Jeg bruker kaffe isteden for kremfløte, og det smaker like godt :)

    SvarSlett
  4. Takk for tipset. Da fikk den andre anonyme svaret sitt :)

    SvarSlett
  5. Det er farlig godt :-)

    SvarSlett
  6. Jeg bruker Delfiafett,ikke meierismør?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker meierismør. Det er derfor det står det i oppskriften. Vi har vel forskjellige oppskrifter da ;)

      Slett
  7. Disse er veldig gode, men vi har både gluten og melkeallergikere i familien så her går det i delfiafett i stedet for smør og havremelk i stedet for fløte. Klar for 2. Porsjon. ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er bra det finnes løsninger for allergikere :) Takk for tipset!

      Slett
  8. Endelig en oppskrift uten delfiafett! Disse smaker fantastisk! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å høre at du liker oppskriften :)

      Slett
  9. Svar
    1. Her pleier de å forsvinne i løpet av en dag eller to :P Men jeg vil tro maks fem dager i kjøleskap pga. fløten. Kortere hvis det er dårlig dato på fløten...

      Slett
  10. Hei. Prøvde denne oppskriften. Flott at det ikke var en masser sukker i. Jeg brukte halvt om halvt med delfiafett og smør, og halvt med fløte og sterk kaffe. Så hadde jeg i litt flaksalt. Som vi vet, så er salt og mørk sjokolade godt i lag :)De smakte nydelig.

    SvarSlett
  11. Høres helt nydelig ut! Det skal jeg prøve!

    SvarSlett
  12. Hvor lenge skal det stå kjølig

    SvarSlett
  13. Hvorfor er det fløte i?

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)