lørdag 4. desember 2010

Hjemmelaget pizza med kjøttdeig

Dette er den pizzaen jeg først og fremst forbinder med hjemmelaget pizza. Med en enkel kjøttsaus er det noe alle liker, en sikker vinner i en rekke sammenhenger. Denne pizzaen er for meg lørdagskos i stuen med familien.
Dette trenger du til en langpanne-pizza:
- 1/2 pk gjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 4 dl hvetemel

- 1/2 løk
- 300 g kjøttdeig
- 2-3 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1/2 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- masse oregano
- 1 hvitløksfedd

- ca. 250 g revet ost

Slik gjør du:
Tapp lunkent vann fra springen og ha det i en stor bakebolle sammen med oljen. Ha i gjæren og rør til den er oppløst. Ha i saltet og elt inn melet. Bruk eventuelt mer mel hvis deigen er klissete. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt noen minutter. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 30 minutter.

Lag kjøttsausen når det er 15 minutter igjen av hevingen. Grovhakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen i litt olje. Hakk kjøttdeigen godt opp mens den steker. Når den er ferdig stekt har du i tomatpuré, vann og buljongterning. Rør mens det koker og krydre med oregano, salt og pepper. Skrell og del hvitløksfeddet i to på langs og ha det i sausen. La det småkoke mens du kjevler ut deigen. Spe på med mer vann underveis hvis det er nødvendig.

Varm opp stekeovnen til 225 grader. Kna deigen litt før du kjevler den ut sånn at den passer i langpannen. Bruk eventuelt mer mel. Legg bunnen i en langpanne med bakepapir. Ta hvitløksfeddet ut av kjøttsausen og fordel sausen på pizzabunnen. Strø ost oppå og stek pizzaen nest nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lørdagskos!

19 kommentarer:

  1. ....lager denne nå, står i ovnen...takker for oppskriften....

    /jan t
    Moss

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig :D Håper det smakte!

    SvarSlett
  3. Jeg lager den naa. Siden jeg er i Serbia atm, den blir neppe aa smake samme som din, men, den ser allerede ekstremt god ut :)

    SvarSlett
  4. Visste ikke at jeg hadde leser(e) i Serbia, så kjekt! Håper den ble god :)

    SvarSlett
  5. Så god ut. Men stussa litt på at du tapper lunkent vann fra spring. Det skal alltid kokes opp i mat.

    SvarSlett
  6. Å neida, det går helt fint :) Har gjort det i mange år nå uten problemer.

    SvarSlett
  7. Nam nam. Netopp spist denna pizzaen. Kjempegod!!!
    Jeg strødde stekt bacon oppå osten og før jeg stekte den. Det ble faktisk ganske godt:)
    Passet bare på og få tørket bort alt fettet på baconet med papir før jeg la det på:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Mmmm, høres ikke feil ut det nei :) Bacon er noe av det beste.

      Slett
  8. Denne ser ut som en godt kvalifisert deltaker for en mat og filmkveld med en venninne om en ukes tid! Takker =D

    Robin Batchelor

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du fant en oppskrift som passet :) Lykke til!

      Slett
  9. oi oi, denne skal lages på fredag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Da håper jeg du blir formøyd med resultatet :)

      Slett
  10. Veldig god pizza, min nye faste oppskrift :)

    SvarSlett
  11. Kjempe god:) Jeg stekte bacon treninger med kjøttdeigen og tok litt løkpulver og cjillipulver inn i blandingen:-) Yammy:-)

    SvarSlett
  12. Da lager jeg denne for andre gang på en måned. Falt i smak hos store og små. Takk for oppskrift! :)

    SvarSlett
  13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)