Dette er den pizzaen jeg først og fremst forbinder med hjemmelaget pizza. Med en enkel kjøttsaus er det noe alle liker, en sikker vinner i en rekke sammenhenger. Denne pizzaen er for meg lørdagskos i stuen med familien.
Dette trenger du til en langpanne-pizza:
Dette trenger du til en langpanne-pizza:
- 1/2 pk gjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 4 dl hvetemel
- 1/2 løk
- 300 g kjøttdeig
- 2-3 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1/2 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- masse oregano
- 1 hvitløksfedd
- ca. 250 g revet ost
Slik gjør du:
Tapp lunkent vann fra springen og ha det i en stor bakebolle sammen med oljen. Ha i gjæren og rør til den er oppløst. Ha i saltet og elt inn melet. Bruk eventuelt mer mel hvis deigen er klissete. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt noen minutter. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 30 minutter.
Lag kjøttsausen når det er 15 minutter igjen av hevingen. Grovhakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen i litt olje. Hakk kjøttdeigen godt opp mens den steker. Når den er ferdig stekt har du i tomatpuré, vann og buljongterning. Rør mens det koker og krydre med oregano, salt og pepper. Skrell og del hvitløksfeddet i to på langs og ha det i sausen. La det småkoke mens du kjevler ut deigen. Spe på med mer vann underveis hvis det er nødvendig.
Varm opp stekeovnen til 225 grader. Kna deigen litt før du kjevler den ut sånn at den passer i langpannen. Bruk eventuelt mer mel. Legg bunnen i en langpanne med bakepapir. Ta hvitløksfeddet ut av kjøttsausen og fordel sausen på pizzabunnen. Strø ost oppå og stek pizzaen nest nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lørdagskos!
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 4 dl hvetemel
- 1/2 løk
- 300 g kjøttdeig
- 2-3 ss tomatpuré
- 2 dl vann
- 1/2 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- masse oregano
- 1 hvitløksfedd
- ca. 250 g revet ost
Slik gjør du:
Tapp lunkent vann fra springen og ha det i en stor bakebolle sammen med oljen. Ha i gjæren og rør til den er oppløst. Ha i saltet og elt inn melet. Bruk eventuelt mer mel hvis deigen er klissete. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt noen minutter. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 30 minutter.
Lag kjøttsausen når det er 15 minutter igjen av hevingen. Grovhakk løken og stek den sammen med kjøttdeigen i litt olje. Hakk kjøttdeigen godt opp mens den steker. Når den er ferdig stekt har du i tomatpuré, vann og buljongterning. Rør mens det koker og krydre med oregano, salt og pepper. Skrell og del hvitløksfeddet i to på langs og ha det i sausen. La det småkoke mens du kjevler ut deigen. Spe på med mer vann underveis hvis det er nødvendig.
Varm opp stekeovnen til 225 grader. Kna deigen litt før du kjevler den ut sånn at den passer i langpannen. Bruk eventuelt mer mel. Legg bunnen i en langpanne med bakepapir. Ta hvitløksfeddet ut av kjøttsausen og fordel sausen på pizzabunnen. Strø ost oppå og stek pizzaen nest nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Lørdagskos!
Denne skal jeg lage i dag:D
SvarSlettHåper det ble bra :9
SvarSlett....lager denne nå, står i ovnen...takker for oppskriften....
SvarSlett/jan t
Moss
Bare hyggelig :D Håper det smakte!
SvarSlettJeg lager den naa. Siden jeg er i Serbia atm, den blir neppe aa smake samme som din, men, den ser allerede ekstremt god ut :)
SvarSlettVisste ikke at jeg hadde leser(e) i Serbia, så kjekt! Håper den ble god :)
SvarSlettSå god ut. Men stussa litt på at du tapper lunkent vann fra spring. Det skal alltid kokes opp i mat.
SvarSlettÅ neida, det går helt fint :) Har gjort det i mange år nå uten problemer.
SvarSlettNam nam. Netopp spist denna pizzaen. Kjempegod!!!
SvarSlettJeg strødde stekt bacon oppå osten og før jeg stekte den. Det ble faktisk ganske godt:)
Passet bare på og få tørket bort alt fettet på baconet med papir før jeg la det på:)
Mmmm, høres ikke feil ut det nei :) Bacon er noe av det beste.
SlettDenne ser ut som en godt kvalifisert deltaker for en mat og filmkveld med en venninne om en ukes tid! Takker =D
SvarSlettRobin Batchelor
Så bra at du fant en oppskrift som passet :) Lykke til!
Slettoi oi, denne skal lages på fredag!
SvarSlettDa håper jeg du blir formøyd med resultatet :)
SlettVeldig god pizza, min nye faste oppskrift :)
SvarSlettKjekt å høre :)
SlettKjempe god:) Jeg stekte bacon treninger med kjøttdeigen og tok litt løkpulver og cjillipulver inn i blandingen:-) Yammy:-)
SvarSlettDa lager jeg denne for andre gang på en måned. Falt i smak hos store og små. Takk for oppskrift! :)
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett