mandag 15. november 2010

Rundstykker med solsikkefrø

Dette trenger du til 9-10 rundstykker:
- 1/2 pk gjær
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 dl olivenolje
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 6-7 dl mel (jeg brukte 2 dl fullkornshvetemel og 4-5 dl vanlig hvetemel)
- 1 dl solsikkefrø



Slik gjør du:
Ha vann og olje i en bolle og smuldre i gjæren. Rør til den er oppløst. Ha i sukker og salt. Bland sammen melet og solsikkefrøene og ha det i gjærblandingen. Kna det sammen til en jevn og fast deig. La deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted. Kna deigen fort sammen og rull den til en pølse. Skjær den i 9-10 like store biter og trill dem til rundstykker. Legg dem på en bakepapirkledd rist og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 20 minutter. Pensle dem med litt vann rett før steking. Varm opp ovnen til 225 grader og stek rundstykkene i ca. 15 minutter midt i ovnen. La rundstykkene hvile minst 5 minutter før du skjærer i dem. Frys gjerne ned dem som blir igjen og varm dem i ovnen rett før de skal spises :)

2 kommentarer:

  1. Mmmm, lagde disse i dag og de var kjempe gode! Neste gang lager jeg dobbel porsjon!

    SvarSlett
    Svar
    1. Alltid kjekt når det man lager blir godt :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)