mandag 15. november 2010

Sitronfromasj

En frisk, syrlig og litt mektig dessert.

Dette trenger du til 5-6 porsjoner:
- 2 sitroner
- 5 gelatinplater
- 2,5 dl sukker
- 4 egg
- 4 dl kremfløte

Slik gjør du:
Visp egg og sukker til eggedosis. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Finriv den ytterste delen av skallet på den ene sitronen. Skvis saften ut av begge sitronene. Ha saften og skallet i en kjele og varm opp til kokepunktet. Knip vannet av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Ta kjelen av platen og rør til gelatinplatene er oppløst. La det kjøle seg ned et par minutter før du rører det litt og litt inn i eggedosisen. Visp fløten til krem og visp det litt og litt inn i eggedosisblandingen. Smak på blandingen og ha eventuelt i mer sukker. Hell blandingen over i en serveringsbolle som du dekker med plastfolie. Rydd plass i kjøleskapet og la den stå der i ca. 4-5 timer til den er stivnet. Serveres gjerne med en kremklatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)