fredag 12. november 2010

Porsjonslasagne

Når man bor alene, har full fryseboks og lyst på lasagne er det ikke særlig lurt å sette i gang og lage en hel stor lasagne. Derfor har jeg laget en porsjonslasagne sånn at jeg får det jeg har lyst på uten å måtte rydde frysen for å få plass til restene.
Dette trenger du til 1 stor porsjon:
- 100 g kjøttdeig
- 1/4 paprika
- 1/4 løk
- 1 lite hvitløksfedd
- 1 ss tomatpuré
- 1,5 dl vann
- oregano
- salt og pepper

- 1 ts smør
- 2 ts mel
- 1,5 dl matfløte
- 1,5 dl melk
- 1 ss revet parmesan
- salt og pepper

- 2 lasagneplater
- revet ost til topping

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 200 grader. Grovhakk løk og paprika. Finhakk hvitløken. Stek kjøttdeigen sammen med løk, paprika og hvitløk. Når kjøttdeigen er gjennomstekt har du på tomatpuré og rører i vannet. Smak til med salt, pepper og oregano og la det småkoke til nesten all væsken er fordampet.
Smelt smøret i en kjele og rør i mel. Spe på med melk og fløte og rør mens det koker opp. La det koke i ca. 5 minutter og smak til med parmesan, salt og pepper.

Ha 1/3 av kjøttsausen i en liten lidfast form. Brekk en lasagneplate sånn at den passer og legg den oppå. Ha halvparten av ostesausen over og 1/3 av kjøttsausen på der igjen. En til lasagneplate og resten av ostesausen. Ha resten av kjøttsausen på toppen og legg et lag med ost over. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter til osten er smeltet og gyllen. Server gjerne godt brød (f.eks. Timianbrød) og salat ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)