mandag 1. november 2010

Kyllingsuppe med karri

Dette trenger du til en sulten person:
- 1 kyllingfilet
- 1/2 eple
- 1/2 løk
- 1 ss smør eller margarin
- 1 ss karripulver
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 1 dl vann
- 1,5 dl matfløte
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1/2 ts sukker
- salt og pepper
- persille

- 1 ss snøfrisk
- 1/2 ss lett kesam



Slik gjør du:
Skrell og finhakk løken. Skrell eplet og ta bort kjernen. Del det i små terninger. Del kyllingen i store terninger. Smelt smøret sammen med karrien i en vid kjele. Når det skummer har du i løk, eple og kylling og freser det i ca. 5 minutter. Ha i grovhakkede tomater, vann, fløte og buljongterning. La det koke opp mens du rører og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker underveis. Bland sammen snøfrisk og kesam og ha det i bunnen av suppetallerkenen. Ha suppen oppå og dryss hakket persille på toppen. Server gjerne suppen med brød med smør til og rør opp snøfriskblandingen før du spiser suppen.

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)