- 1 kyllingfilet
- 1/2 eple
- 1/2 løk
- 1 ss smør eller margarin
- 1 ss karripulver
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 1 dl vann
- 1,5 dl matfløte
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1/2 ts sukker
- salt og pepper
- persille
- 1 ss snøfrisk
- 1/2 ss lett kesam
Slik gjør du:
Skrell og finhakk løken. Skrell eplet og ta bort kjernen. Del det i små terninger. Del kyllingen i store terninger. Smelt smøret sammen med karrien i en vid kjele. Når det skummer har du i løk, eple og kylling og freser det i ca. 5 minutter. Ha i grovhakkede tomater, vann, fløte og buljongterning. La det koke opp mens du rører og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker underveis. Bland sammen snøfrisk og kesam og ha det i bunnen av suppetallerkenen. Ha suppen oppå og dryss hakket persille på toppen. Server gjerne suppen med brød med smør til og rør opp snøfriskblandingen før du spiser suppen.
- 1/2 eple
- 1/2 løk
- 1 ss smør eller margarin
- 1 ss karripulver
- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater
- 1 dl vann
- 1,5 dl matfløte
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1/2 ts sukker
- salt og pepper
- persille
- 1 ss snøfrisk
- 1/2 ss lett kesam
Slik gjør du:
Skrell og finhakk løken. Skrell eplet og ta bort kjernen. Del det i små terninger. Del kyllingen i store terninger. Smelt smøret sammen med karrien i en vid kjele. Når det skummer har du i løk, eple og kylling og freser det i ca. 5 minutter. Ha i grovhakkede tomater, vann, fløte og buljongterning. La det koke opp mens du rører og la det koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker underveis. Bland sammen snøfrisk og kesam og ha det i bunnen av suppetallerkenen. Ha suppen oppå og dryss hakket persille på toppen. Server gjerne suppen med brød med smør til og rør opp snøfriskblandingen før du spiser suppen.
Nydelig!
SvarSlettGlad du likte den!
SvarSlett