tirsdag 16. november 2010

Kyllingrisotto

Dette trenger du til 3-4 porsjoner:
- 1 mellomstor løk
- 2 ss olje
- 350 g risottoris
- 2 ts smør eller margarin
- 1 liter hønsebuljong
- kjøttet av 1/2 grillet kylling
- revet parmesan etter smak
- 2-3 ss sitronsaft



Slik gjør du:
Kok opp 1 liter vann og ha i to hønsebuljongterninger. Hold buljongen varm. Skrell løken og skjær den i strimler. Varm opp stekepannen til middels høy varme og ha i oljen. Stek løken i 5-10 minutter til den er blank og begynner å bli gyllen. Ha i risottorisen og rør et par minutter. Øs på buljong til risen er dekket. La det surre uten lokk i ca. 20 minutter. Øs på mer buljong underveis. Ha i opprevet kyllingkjøtt, parmesan og sitronsaft mot slutten av koketiden. Bland det godt sammen og server med nykvernet pepper på toppen.

2 kommentarer:

  1. Da fikk du endelig prøvd risotto:) Ble den bra?

    SvarSlett
  2. selvfølgelig! ellers hadde jeg jo ikke lagt den ut ;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)