onsdag 17. november 2010

Pastinakkpuré

Pastinakk er en rotgrønnsak som ser ut som en hvit gulrot med litt tykk ende. Pastinakkpuré passer som tilbehør til kjøtt, kylling og fisk. Puréen har en mild og søt smak (litt som søtpotet), og kremet konsistens.

Dette trenger du:
- 1 pastinakk
- 1 ss smør eller margarin
- 1/2 dl fløte eller melk
- salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell pastinakken og del den i terninger. Ha terningene i en kjele og fyll på med vann til de er dekket. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter til pastinakkterningene er myke. Hell av vannet, ha på smør og la det smelte. Ha det over i en blender. Hell på fløte og kjør til puré. Ha eventuelt i litt mer fløte. Smak til med salt og pepper og server!

5 kommentarer:

 1. Kom over denne oppskriften og tenkte jeg skulle prøve nå :-) På menyen står hvitløk- og urtemarinert baconsurret kalkunbryst, dampede ferske asparges og pastinakkpurè. Mangler bare en litt fresh saus :-)

  Bra blogg, takk for oppskrift :-)

  SvarSlett
 2. Mmmm! Det høres deilig ut :) Håper du ble fornøyd med resultatet.

  Takk for det, og bare hyggelig :)

  SvarSlett
 3. Hei! SKal teste denne nå ikveld!
  Er grønn på matlaging... men synes det er gøy og frustrerende på samme tid, vil gjerne være mester med en gang :-) Har nå kokt 2 pastinakk og 2 sellerirot, vi er tre voksne.. håper det går bra.. Og starter med 2 dl følte, matfløte er det ok?
  Spent! Vi skal ha andebryst til, med klassisk appelsinsaus litt gullerøtter i staver og brokkoli.
  Gleder meg til å lære mer fra denne bloggen!

  SvarSlett
 4. Hei! Så spennende da :) Høres godt ut. Du virker ikke så grønn på matlagingen når du slår til med andebryst og appelsinsaus ;) Håper det ble vellykket. Matfløte er helt fint :) Kjekt å ha deg som leser :D

  SvarSlett
 5. ønsker med hovedrett med vilt? og pastinakkpure og pannacotta med multer til dessert, hva slags tilbehør og hva slags forrett er forslag til bryllup i februar

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)