tirsdag 30. november 2010

Kjøttdeiggryte med sjampinjong og brekkbønner



Dette trenger du til 1 person:
- 100 g fersk sjampinjong
- ca. 10 cm purreløk
- 1 ts margarin
- 100 g kjøttdeig
- salt og pepper
- 1,5 dl vann
- 1/2 kjøttbuljongterning
- 1 ts soyasaus
- ca. 50 g frossne brekkbønner
- ca. 1/2 dl matfløte
- 1 dl ris



Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær sjampinjongen og purreløken i skiver. Varm opp stekepannen og ha i margarin. Fres sopp og purreløk i pannen ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeig og stek den til den er gjennomstekt og kornete. Smak til med salt og pepper. Ha i vann, buljong og soyasaus og la det koke inn i ca. 5 minutter. Ha i frossne brekkbønner mot slutten av koketiden og rør til de er varme. Skru av varmen på platen, ha i fløte og rør om i 1 minutt. Server gryten sammen med risen og eventuelt med brød ved siden av.

2 kommentarer:

  1. Ganget hele oppskriften med 4, nå har jeg middag en stund fremover. Jeg glemte bønner men eksperimenterte med ulike typer sopp. Knall god mat:) takk for oppskriften.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ulike typer sopp høres godt ut :) Takk for hyggelig kommentar.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)