- 100 g fersk sjampinjong
- ca. 10 cm purreløk
- 1 ts margarin
- 100 g kjøttdeig
- salt og pepper
- 1,5 dl vann
- 1/2 kjøttbuljongterning
- 1 ts soyasaus
- ca. 50 g frossne brekkbønner
- ca. 1/2 dl matfløte
- 1 dl ris
Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær sjampinjongen og purreløken i skiver. Varm opp stekepannen og ha i margarin. Fres sopp og purreløk i pannen ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeig og stek den til den er gjennomstekt og kornete. Smak til med salt og pepper. Ha i vann, buljong og soyasaus og la det koke inn i ca. 5 minutter. Ha i frossne brekkbønner mot slutten av koketiden og rør til de er varme. Skru av varmen på platen, ha i fløte og rør om i 1 minutt. Server gryten sammen med risen og eventuelt med brød ved siden av.
- ca. 10 cm purreløk
- 1 ts margarin
- 100 g kjøttdeig
- salt og pepper
- 1,5 dl vann
- 1/2 kjøttbuljongterning
- 1 ts soyasaus
- ca. 50 g frossne brekkbønner
- ca. 1/2 dl matfløte
- 1 dl ris
Slik gjør du:
Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær sjampinjongen og purreløken i skiver. Varm opp stekepannen og ha i margarin. Fres sopp og purreløk i pannen ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeig og stek den til den er gjennomstekt og kornete. Smak til med salt og pepper. Ha i vann, buljong og soyasaus og la det koke inn i ca. 5 minutter. Ha i frossne brekkbønner mot slutten av koketiden og rør til de er varme. Skru av varmen på platen, ha i fløte og rør om i 1 minutt. Server gryten sammen med risen og eventuelt med brød ved siden av.
Ganget hele oppskriften med 4, nå har jeg middag en stund fremover. Jeg glemte bønner men eksperimenterte med ulike typer sopp. Knall god mat:) takk for oppskriften.
SvarSlettUlike typer sopp høres godt ut :) Takk for hyggelig kommentar.
Slett