tirsdag 14. september 2010

Bakt potet med kjøttfyll

Jeg lar bildene snakke for seg selv denne gangen ;)

Dette trenger du til 1-2 personer:
- 2 mellomstore bakepoteter
- 100 g kjøttdeig, gjerne av svin
- salt og pepper
- 2 ts tomatpuré
- 1 dl vann
- oregano
- 3 ss finrevet parmesan
- ca. 2 dl revet ost
(- salat, agurk og mais til å ha ved siden av)

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 225 grader. Vask godt av potetene (hvis de ikke er ferdigpakket i folie) og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Ha dem i en ildfast form og bak dem i ovnen i ca. 1 time. Stikk i dem med en kniv for å se om de er ferdige.

Når det er rundt et kvarter igjen til potetene er ferdig bakt begynner du på fyllet. Stek kjøttdeigen i litt olje i stekepannen og krydre med salt og pepper. Ha i tomatpuréen og vannet og smak til med oregano. Riv parmesan og rør den inn i kjøttfyllet. Det gjør ingenting om kjøttfyllet er ferdig for tidlig, bare sett det til side og slapp av eller rasp litt ost til etterpå. Når potetene kjennes møre tar du dem ut av ovnen og skjærer et dypt kryss i begge. Brett potetene ut og ha kjøttfyll over. Strø ost på toppen og smell potetene inn i ovnen igjen. Skru ovnen opp til 250 grader og gratiner til osten er smeltet og begynner å bli gyllen. Mens du venter kan du eventuelt rive opp litt salatblader og skjære opp litt agurk, men ha et øye på ovnen slik at osten ikke blir svidd. De bakte potetene serveres rett fra ovnen med salaten, som du kanskje gadd å lage, til. Bon appétit!

1 kommentar:

  1. Heisann :) Jeg ble inspirert av denne oppskriften,men lagde min egen vri. hadde bare tacokrydder,bittelitt m vann og parmesan i kjøttdeigen,ellers helt likt!Ble kjempegodt!!! :) Er herved min nye favorittmat! :) Tusen takk for tipset! :)
    Skal forresten lage dette til meg og min kjære i kveld - gleder meg masse! :):):) nom nom nom

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)