mandag 13. september 2010

Potetbåter

Tenkte jeg skulle legge ut noen oppskrifter på sånt som man har ved siden av det som har hovedrollen i middagen. Tilbehøret er noe som er lett å glemme, selv om det er veldig viktig for å løfte fram f.eks. kjøttet. Det lager også mer farger og spenning på tallerkenen samtidig som det gjør at retten blir mer sunn og næringsrik. Man glemmer ofte å være kreative med tilbehøret og ender opp med gulrot og kokte poteter. Det er synd, for det finnes jo så mye mer som kan passe godt til og til og med bedre som tilbehør. Så for å utfordre med selv til å prøve nytt tilbehør og kanskje inspirere andre skal jeg framover fokusere litt mer på tilbehør og legge ut egne oppskrifter på bare tilbehør sånn at man kan mikse og matche som man ønsker. Først ut er potetbåter (ja, jeg vet det er poteter, men det er iallefall mer spennende enn kokte poteter!)



Dette trenger du til 2 personer:
- 4-6 nypoteter eller poteter med tynt skall
- 4 hviløksfedd
- 3 ss olje
- timian
- salt
- chilipulver

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til ca. 200 grader. Vask potetene godt og skjær dem i 6 båter. Ha dem i en ildfast form. Ha i oljen og bland godt. Skrell hvitløksfeddene og trykk dem litt ned med bladet på en bred kniv. Ha dem i formen. Krydre potetene med salt, timian og chilipulver. Ca. sånn:Stek potetene midt i ovnen i 25-30 minutter til de er møre. Potetbåter smaker godt til det meste. Prøv dem f.eks. med stekt kylling, karbonader, kjøttkaker, kjøttboller, laks eller ved siden av hamburgeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)