lørdag 11. september 2010

Pizza med kylling og rødløk

Jeg er i Bergen og besøker familie og kjæresten min. Igår skulle vi spise hjemme hos min familie. Mamma hadde kylling i kjøleskapet og jeg hadde lenge hatt lyst til å prøve å lage pizza med kylling og rødløk, så da ble det det. Resultetet ble veldig bra, og som dere vet ender oppskriften da opp her sånn at flere kan ha glede av den og jeg lett kan finne den igjen ;) Oppskrift til deigen fant jeg i en gammel versjon av "Den rutete kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig. Jeg doblet den for å få nok deig til 2 pizzaer. Bunnen ble tykk og luftig, men hvis du heller vil ha en tynnere bunn bør du bruke denne oppskiften istedet og bruke tørrgjær.


Dette trenger du til 5 personer:
- 4 dl lunkent vann
- 1 pk fersk gjær
- 4 ss oliven olje
- 1 ts salt
- 10-12 dl mel

- 1 glass pizzasaus eller spagettisaus
eller
- hjemmelaget pizzasaus
- ca. 500 g revet ost
- 650 g kyllingfilet
- salt og pepper
- 1/2 rødløk
- ingredienser til salat

Slik gjør du:
Tapp lunkent vann fra springen og ha det i en stor bakebolle. Ha i gjæren og rør med en tregaffel til den er oppløst. Ha i oljen og saltet og elt inn melet. Bruk eventuelt mer mel hvis deigen er klissete. Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den godt noen minutter. Ha den tilbake i bollen og la den heve i 30 minutter.

Lag saus hvis du lager den fra bunnen. Se oppskrift her.
Kutt opp ingrediensene til salaten mens du venter på deigen. Skjær rødløken i tynne halvsirkler og skjær kyllingen i strimler. Stek den raskt på høy varme i litt olje. Den må ikke bli gjennomstekt, det tar ovnen seg av etterpå. Krydre kyllingen med litt salt og pepper.

Del deigen i to og kjevl hvert emne ut sånn at de passer i to langpanner. Ha deigene i to langpanner dekket med bakepapir. Smør på saus og strø revet ost over. Ha kyllingen oppå og rødløk på toppen. Stek en og en pizza for best resultat midt i ovnen på 230 grader i ca 15 minutter. Server pizzaen med salat og mais ved siden av.

2 kommentarer:

  1. Hei! Fant oppskriften din og lagde pizza i dag, kjempegod! Du har masse spennende og godt på bloggen din, kommer nok til å titte innom her av og til :-) Hilsen Julie

    SvarSlett
  2. Tusen takk for fin kommentar, Julie! Det er alltid hyggelig med positive tilbakemeldinger :) Glad du likte den. Kjekt at du vil følge med :D

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)