Deig
- 25 g gjær eller 1/2 pk tørrgjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 4 dl mel
Slik gjør du:
Oppløs fersk gjær i lunkent vann (tørrgjær tilsettes sammen med melet). Ha i olje, salt og mel og kna det hele til fast deig. Bruk litt tid på å kna deigen så blir den mye lettere å jobbe med etter at den har hevet. Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca 1/2 time, til størrelsen er doblet.
Kjevle ut deigen slik at den passer til en langpanne. Stek den 2 - 4 minutter på 225 grader uten fyll på.
Saus
Når jeg lager tomatsaus lager jeg i lange baner. Derfor kan kanskje denne oppskriften se litt voldsom ut... Når sausen er avkjølt har jeg den i poser og fryser dem slik at jeg alltid har tomatsaus i fryseren. Sausen tiner kjempefort hvis du legger posen i lunkent vann i vasken :)
Dette trenger du for å lage saus til 6 - 7 pizzaer:
- 3 løk
- 4 hvitløksfedd
- 2 ss olje
- 5 bokser grovhakkede tomater
- 1/2 - 1 glass tomatpuré
- 6 kjøttbuljongterninger
- tørkede urter (oregano, basilikum og lignende)
Det tar litt tid å lage så mye saus, men det sparer deg for masse arbeid neste gang du skal bruke tomatsaus :)
- 25 g gjær eller 1/2 pk tørrgjær
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
- 1 ts salt
- 4 dl mel
Slik gjør du:
Oppløs fersk gjær i lunkent vann (tørrgjær tilsettes sammen med melet). Ha i olje, salt og mel og kna det hele til fast deig. Bruk litt tid på å kna deigen så blir den mye lettere å jobbe med etter at den har hevet. Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca 1/2 time, til størrelsen er doblet.
Kjevle ut deigen slik at den passer til en langpanne. Stek den 2 - 4 minutter på 225 grader uten fyll på.
Saus
Når jeg lager tomatsaus lager jeg i lange baner. Derfor kan kanskje denne oppskriften se litt voldsom ut... Når sausen er avkjølt har jeg den i poser og fryser dem slik at jeg alltid har tomatsaus i fryseren. Sausen tiner kjempefort hvis du legger posen i lunkent vann i vasken :)
Dette trenger du for å lage saus til 6 - 7 pizzaer:
- 3 løk
- 4 hvitløksfedd
- 2 ss olje
- 5 bokser grovhakkede tomater
- 1/2 - 1 glass tomatpuré
- 6 kjøttbuljongterninger
- tørkede urter (oregano, basilikum og lignende)
Det tar litt tid å lage så mye saus, men det sparer deg for masse arbeid neste gang du skal bruke tomatsaus :)
Slik gjør du:
Svett løk og hvitløk i oljen i en stor kjele. Tilsett grovhakkede tomater, tomatpuré, kjøttbuljongterninger og urter. Kok opp, skru ned varmen, legg på lokk og la det koke i ca en time. Kjøl ned og mos i en foodprosessor, blender eller lignende. Fordel sausen i brødposer/fryseposer og frys dem ned. Neste gang du trenger tomatsaus kan du bare tine en pose fra fryseren! Smør saus på bunnen etter at den er forstekt.
Fyll
- 1/2 pk pepperoni
- 100 g Prior kalkunkorv
- 1/3 boks mais
- revet ost
Slik gjør du:
Strø revet ost på pizzaen etter at du har smurt saus på den.
Skjær kalkunpølsen i terninger og brun den litt i en stekepanne.
Strø den stekte pølsen over pizzaen. Fordel pepperoni på pizzaen og strø mais på toppen.
Stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter til osten er gyllen. Server pizzaen med en enkel salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)