Her kommer en skikkelig kaloribombe, men det må vi unne oss en gang i blandt (les: 3 ganger i uken) for det er jo så godt!
...til bolledeigen:
- 75 g smør eller margarin
- 2 dl melk
- 25 g fersk gjær eller 1/2 pk tørrgjær
- 1/4 ts salt
- 1/2 dl sukker
- 1 egg
- ca 9 dl hvetemel
...til smørkremen:
- 1,5 dl melk
- 2 ts potetmel eller maisenna
- 2 ts sukker
- 1 eggeplomme
- 3-4 ts vaniljesukker
- 100 g smør
- 2 ss melis
...i tillegg:
- kanel
- sukker
- 1 egg til pensling
Slik gjør du:
Smelt smøret, tilsett melken og varm det til 37 grader (45 grader hvis du bruker tørrgjær). Rør ut gjæren i litt av deigvesken. Tilsett resten av vesken, salt, sukker, egg og litt over halvparten av melet. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 30 - 40 minutter.
Arbeid resten av melet inn i deigen og kna den til den er glatt og smidig. Del den i to og kjevle hvert emne til et rektangel.
Pensle kaken med egg før du steker den på 200 grader nederst i ovnen i ca 20 minutter til den er gjennomstekt og gyllen.
Åååå denne så god ut!!!:)
SvarSlettMå prøve å lage den!!
Hvor stor form bruker du??
Ja, dette er en skikkelig godbit! Bruker 24 cm form.
SvarSlett