lørdag 31. juli 2010

Blomkålsuppe


Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 1 stort blomkålhode
- 1 ss smør eller margarin
- 1/2 løk, grovrevet
- 1-2 ss mel
- 8 dl vann
- 1,5 terning grønnsaksbuljong
- 3 dl fløte
- salt og pepper

Slik gjør du:
Vask og rens blomkålhodet. Skjær bort brune flekker og andre ulumskheter. Skjær blomkålen i små buketter. Fres løken i smøret til den blir blank. Strø mel over, legg i blomkålbukettene og hell på buljong og fløte.

Kok opp og la det koke 10 - 15 minutter til blomkålen er myk. Fisk opp noen buketter og legg dem til sides. Kjør suppen i en mikser eller blender (eller bruk stavmikser) til blomkålbukettene er most og suppen har en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper. Legg blomkålbukettene som du la til sides tilbake i suppen og server med godt brød og smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)