Denne oppskriften er nok til 20 store kjeks. Isteden for kokesjokolade kan du bruke sjokoladedråper. Du velger selv om du vil ha lys eller mørk sjokolade i kjeksene. Jeg brukte både lys og mørk denne gangen, og det ble kjempegodt :) (Hadde dersverre bare 200 g sjokolade, så det ble litt få sjokoladebiter...)
Du trenger:
- 140 g brunt sukker
- 120 g sukker
- 2 egg
- 180 g margarin
- 1,5 ts vaniljesukker
- 300 g hvetemel
- 1 ts natron
- 350 g kokesjokolade
- 100 g hakkede nøtter, kan sløyfes
Slik gjør du:
Smelt margarin. Rør sukker og egg godt sammen mens du venter. Rør i den smeltede margarinen. Bland inn vaniljesukker, hvetemel og natron. Grovhakk kokesjokoladen og bland den (og de hakkede nøttene) inn i røren.
Legg klatter med røre på et stekebrett dekket med bakepapir.
Stek kjeksene midt i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Avkjøl på rist.
Server kjeksene lunkne eller avkjølt med kald melk ved siden av.
Du trenger:
- 140 g brunt sukker
- 120 g sukker
- 2 egg
- 180 g margarin
- 1,5 ts vaniljesukker
- 300 g hvetemel
- 1 ts natron
- 350 g kokesjokolade
- 100 g hakkede nøtter, kan sløyfes
Slik gjør du:
Smelt margarin. Rør sukker og egg godt sammen mens du venter. Rør i den smeltede margarinen. Bland inn vaniljesukker, hvetemel og natron. Grovhakk kokesjokoladen og bland den (og de hakkede nøttene) inn i røren.
Legg klatter med røre på et stekebrett dekket med bakepapir.
Stek kjeksene midt i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Avkjøl på rist.
Server kjeksene lunkne eller avkjølt med kald melk ved siden av.
kjeksene var suoer gode! men prøv med halv parten lys og halvparten mørk sjokolade ;)
SvarSlettDet høres godt ut :) Takk for fin kommentar!
Slett