- 75 g makaroni
- 3 ss hvetemel
- 1-2 ss margarin
- 4 dl melk
- 1 pk (400 g) frossen torskefilet
- 2 gulrøtter, revet
- 4 egg
- salt og pepper
- revet ost
Dette trenger du til potetstappen:
- 2 poteter per person
- smør eller margarin
- melk, lunken
- salt og pepper
(- finhakket gressløk)
Slik lager du gratengen:
La fisken trekke til den er ferdig i lettsaltet vann, se anvisning på pakken. Ta fisken opp fra vannet og kverk den med en gaffel på en tallerken. Kok makaroni som anvist på pakken. Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og spe med melk til en tykk hvit saus. Hell den hvite sausen og makaronien i en rund ildfast form (ca. 20 cm i diameter). Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Bland inn den kverkede fisken og revet gulrot. Visp eggene lett og rør dem inn i gratengen.
Strø ost på toppen og stek gratengen på 200 grader midt i ovnen i 40 minutter.
Slik lager du potetstappen:
Skrell potetene og del dem i store terninger. Ha dem i en kjele og fyll på vann slik at det akkurat dekker potetene. Varm opp til kokepunktet og la potetene trekke like under kokepunktet i 15 - 20 minutter (avhengig av potetsort).
Sil av vannet og ha en god klump smør eller margarin i gryten. Ha litt melk oppi og miks det godt sammen med en mixmaster. Spe på melk til ønsket konsistens. Jeg liker å ha potetstappen tykk hvis jeg skal ha saus til, og litt mer puré-aktig når jeg ikke skal ha noe saus til.
Smak til med salt og pepper (og evt. gressløk).
Server fiskegratengen med nyrevet gulrot og potetstappen.
- 3 ss hvetemel
- 1-2 ss margarin
- 4 dl melk
- 1 pk (400 g) frossen torskefilet
- 2 gulrøtter, revet
- 4 egg
- salt og pepper
- revet ost
Dette trenger du til potetstappen:
- 2 poteter per person
- smør eller margarin
- melk, lunken
- salt og pepper
(- finhakket gressløk)
Slik lager du gratengen:
La fisken trekke til den er ferdig i lettsaltet vann, se anvisning på pakken. Ta fisken opp fra vannet og kverk den med en gaffel på en tallerken. Kok makaroni som anvist på pakken. Smelt smøret i en kjele, rør inn melet og spe med melk til en tykk hvit saus. Hell den hvite sausen og makaronien i en rund ildfast form (ca. 20 cm i diameter). Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Bland inn den kverkede fisken og revet gulrot. Visp eggene lett og rør dem inn i gratengen.
Strø ost på toppen og stek gratengen på 200 grader midt i ovnen i 40 minutter.
Slik lager du potetstappen:
Skrell potetene og del dem i store terninger. Ha dem i en kjele og fyll på vann slik at det akkurat dekker potetene. Varm opp til kokepunktet og la potetene trekke like under kokepunktet i 15 - 20 minutter (avhengig av potetsort).
Sil av vannet og ha en god klump smør eller margarin i gryten. Ha litt melk oppi og miks det godt sammen med en mixmaster. Spe på melk til ønsket konsistens. Jeg liker å ha potetstappen tykk hvis jeg skal ha saus til, og litt mer puré-aktig når jeg ikke skal ha noe saus til.
Smak til med salt og pepper (og evt. gressløk).
Server fiskegratengen med nyrevet gulrot og potetstappen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)