tirsdag 12. mai 2015

Spinatpesto

Spinatpesto er godt til pasta, sammen med laks, hvit fisk eller kylling, på pizza eller på toast. Spinat er veldig næringsrik. Du får i deg vitamin A, C, E, B6, kostfiber, folat, kalium, jern, magnesium og kobber, så du kan spise denne pestoen med god samvittighet! 



Dette trenger du til ca. 500 g pesto:
- 130 g spinat, vasket og klar
- 130 g mandler
- 2 hvitløksfedd 
- 60 g parmesan
- 1-2 dl extra virgin olivenolje

- sitronsaft (fra flaske er helt greit) 
- salt og pepper


Slik gjør du:
Ha spinat, mandler, hvitløk, parmesan og 1 dl av oljen i foodprossesoren med kniven montert. Kjør til det er en jevn blanding. Spe eventuelt på med mer olje til du er fornøyd med konsistensen. 


Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 


Ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)