torsdag 26. februar 2015

Kalkungryte med rød karri

Deilig gryte med asiatiske smaker og mør kalkun.

Til 3 porsjoner trenger du:
- 2 kalkunbiffer
- olivenolje
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 1/2 rød paprika
- 1/2 boks minimais
- 5 ts rød karripasta
- 4 dl kokosmelk
- 1/2 kyllingbuljonterning
- 2,5 dl vann
- ris

Slik gjør du:
Kok opp vann til risen. Strimle kalkunbiffene, grovhakk løken, finhakk hvitløksfeddene, skjær paprikaen i strimler og del minimaisene i tre. Fres kalkunen raskt i litt olje i stekepannen. Sett til side. Fres løk, paprika og minimais i samme pannen til løken faller sammen. Hvitløken stekes sammen med de andre grønnsakene det siste minuttet. Legg grønnsakene til side. Ha litt mer olje i stekepannen og fres karripastaen et minutt mens du hele tiden rører. Ha i kokosmelken og bland det sammen i pannen. Hvis du har en jerngryte finner du den frem nå. Hvis ikke er det helt ok å bruke en annen gryte. Ha kalkunen, grønnsakene, vann og kokosmelkblandingen i gryten. Kok opp og smuldre i buljongterningen. La det koke ca. 10 minutter mens du koker risen. Hvis du vil ha en litt tykkere gryte kan du jevne den med litt maizena. Server gryten med ris til. 
Gryten kan også serveres uten ris som en suppe.

2 kommentarer:

  1. 1 gulrot og 1 løk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det stemmer at det er en løk i denne oppskriften. Jeg brukte ikke gulrot når jeg lagde denne, men du kan helt fin tilsette en gulrot hvis du ønsker det :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)