søndag 13. juli 2014

Hvitløksrundstykker

Enda en oppskrift fra bladet "bake", mitt nye favorittblad!


Til 8 rundstykker trenger du:
- 3 dl lunkent vann
- 1/2 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 450 g hvetemel
- 100 g mykt smør
- 1 ts finhakket hvitløk
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts tørket oregano
- 1 neve revet mozzarella

Slik gjør du:
Rør sammen gjær og vann. Tilsett salt og mel, og kna det sammen til en smidig deig. Hev deigen til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 minutter. Del deigen i 8 like store emner, bruk gjerne kjøkkenvekt. Rull til rundstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev til dobbel størrelse, ca. 20 minutter. Varm opp ovnen til 225 grader. Stek rundstykkene i ca. 10 minutter til de er akkurat gjennomstekt. Avkjøl litt på rist. Bland sammen smør, hakket hvitløk, oregano og sitronsaft. Skjær rundstykkene i firkanter nesten helt gjennom. Smør hvitløkssmør i snittene og putt mozzarella nedi. Gratiner i ovnen på 225 grader med grillelementet på til osten er gyllen.
Kjempegodt til supper eller gryter.

1 kommentar:

  1. Snadder til suppa... eller som samboeren sa - jeg kunne bare spist disse jeg :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)