mandag 28. april 2014

Kanelbrytebrød

Oppskriften er fra bladet "bake". Deilig kanelbrød som er perfekt til å deles med venner.


Til ett brød trenger du:
- 1/2 pk tørrgjær
- 0,5 dl sukker
- 2,5 dl lunkent vann
- 25 g smeltet smør
- 2 egg
- 1 klype salt
- ca. 500 g hvetemel

Fyll:
- 4 ss smeltet smør
- 1 ss kanel
- 7-8 ss sukker

Slik gjør du:
Rør gjæren og sukkeret inn i det lunkne vannet. La det stå i 5 minutter. Rør inn 25 g smeltet smør, egg og en klype salt. Bland inn hvetemelet og kna det til en smidig deig. La deigen heve under lokk i ca. 30 minutter til dobbel størrelse. Smør en brødform. Kjevle ut deigen til ca. 50x40 cm. Pensle på smeltet smør og dryss på kanel og sukker som du har blandet sammen på forhånd. Del deigen vertikalt i 6 like store stykker som du legger oppå hverandre. Del dette igjen i 6 firkanter som du legger etter hverandre i brødformen. La brødet etterheve i ca. 20 minutter. 
Varm opp ovnen til 180 grader. 
Stek brødet midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Serveres varmt!

1 kommentar:

  1. Holder på å bake det nå da dette fristet veldig. Skjønner ikke hvorfor et blad som "Bake" ikke kan være litt mer konsekvente på målene i oppskriften. Her er en blanding av ss, dl og gram... Har selv "gjort om" på målene slik at neste gang kan jeg bare bruke vekten :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)