torsdag 5. desember 2013

Sprø pepperkaker

Leiligheten er pyntet og juleforberedelsene er i full gang. Første søndag i advent lagde meg og Ludvik deilige sprø pepperkaker. Denne oppskriften holder til noen stekebrett med pepperkaker, men det er bare å doble oppskriften hvis du vil lage enda fler. "De beste jeg har smakt!" sa pappa :)


Dette trenger du:
- 150 g smør
- 2 dl sukker
- 50 g mørk sirup
- 1 dl vann
- 1/2 ss malt ingefær
- 1 ss kanel
- 1 ts malt nellik
- 1/2 ss natron
- ca 500 g hvetemel

Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker
tar han først en stekegryte og en kilo margarin
oppi gryta smelter smøret 
og det neste han må gjøre
er å røre sammen smøret med en kilo med farin!

Og mens smør og sukker skummer tar man åtte eggeplommer
som han rører ut i gryta med en kilo hvetemel
og til slutt i gryta slipper han en liten teskje pepper
også rører han omkring og tømmer deigen på ei fjøl

Slik gjør du:
Ha smør, sukker og sirup i en kjele og rør over svak varme til det er smeltet. Trekk pannen av varmen. Rør inn vannet og krydderet. Nå tenker jeg du kjenner lukten av jul ja! Bland sammen natron og hvetemel og ha det i kjelen. Arbeid melet inn i deigen med en slikkepott. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen over. Kna den lett sammen og ha den i en bakebolle. Dryss på litt mel og sett på lokk. La deigen stå i kjøleskapet over natten. Del deigen i mindre porsjoner. Kjevle ut på melet bakebord og trykk ut pepperkakefigurer. Legg figurene på et bakepapirkledd stekebrett. Stek kakene midt i ovenen på 200 grader i ca. 6 minutter. Avkjøl før du legger dem i kakeboksen.
Tips til musikk til pepperkakebakingen: Julestri og adventstid hos Teodor og Eli :D

2 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)