tirsdag 3. desember 2013

Opp-ned eplekake

 Her kommer oppskriften på den siste kaken fra Ludvik sin ettårsfeiring. Denne kaken sanket masse skryt, og Ludvik sin bestemor likte den spesielt godt. Eplene er fra årets høsting fra svigermors epletre.



Dette trenger du til en rund formkake:
- 135 g cocosasukker (evt. vanlig sukker)
- 100 g romtemperert smør
- 2 egg
- 150 g siktet hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1,5 dl fløte eller melk
- 1/2 ts vaniljesukker
- 3 små grønne epler
- kanel og perlesukker

Slik gjør du:
Varm opp ovene til 180 grader. Ha sukker og smør i en bolle og visp det godt sammen i 5 minutter. Ha i eggene ett og ett og rør GODT imellom. Det er viktig for at røren skal bli luftig og fin. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og fløte eller melk. Miks forsiktig til det er godt blandet. Smør formen godt med smør og hell i røren. Skrell eplene og skjær vekk kjernehuset. Del eplene i tynne skiver som du fordeler oppå røren. Dryss på kanel og perlesukker (blandet sammen).
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter. Sjekk med en tannpirker eller fyrstikk om kaken er ferdig. 
La den avkjøle seg en stund før du hvelver den over på et kakefat. 
Server gjerne vaniljeis eller krem ved siden av.
 Nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)