lørdag 30. november 2013

Rød kjøttsuppe

Denne fyldige suppen er nesten som en gryte. Perfekt for mørke regnværskvelder. 



Til 4 porsjoner trenger du:
- 1 ss smør
- 500 g kjøttdeig
- 2 jordskokk
- 4 tomater
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1 lite glass tomatpuré
- 1 bunt kruspersille
- tabascosaus
- 1 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- lettrømme

Slik gjør du:
Skrell jordskokken og skjær den i skiver. Hakk tomatene og løken grovt. Finhakk hvitløksfeddene. Finhakk bladene på kruspersillen.
Smelt smøret i en vid kjele og vent til det skummer. Ha i kjøttdeigen og stek den mens du hakker den opp i biter. Smak til med salt og pepper. Ha i alle de kuttede grønnsakene og kruspersillen. Hell på hermetiske tomater og ha i tomatpuréen. Fyll tomatpuréglasset med vann, rist og hell i gryten. Smuldre i buljongterningen. Kok opp og la det koke under lokk lenge og vel til grønnsakene er møre. Smak til med tabascosaus og eventuelt mer salt og pepper. 
Server suppen med en klatt rømme og noen ekstra dråper tabascosaus. La hver og en smake til med tabascosaus etter egen gane :) Server gjerne godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)