onsdag 18. september 2013

Enkel betasuppe


Plutselig ble det skikkelig høst med surt og kaldt ruskevær. Da er det deilig å varme seg med en suppeskål eller en deilig gryte. Her kommer min oppskrift på en enkel betasuppe.



Til 3-4 porsjoner trenger du:
- 5 små poteter

- 5 små gulrøtter
- 1 lite kålhode
- 1 purreløk
- 1 hønsebuljongterning
- tørket timian
- 450 g røkt middagspølse uten skinn
- salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell og skjær poteter, kålrot og gulrot i terninger. Husk at poteter har kortere koketid enn kålrot, og skjær derfor potetene i større biter. Skyll purreløken og skjær den i skiver. Ha grønnsakene i en kjele og hell på vann til det dekker godt. Ha i buljongterning og tørket timian. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter. Skjær pølsen i terninger og ha den i kjelen. La suppen koke videre i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvis du skal servere suppen til små barn holder du tilbake saltet, så kan de andre salte selv etter eget ønske :) 

Server gjerne godt brød eller flattbrød ved siden av. 

1 kommentar:

  1. så helt nydelig ut:)) Skal prøves:))

    Hilsen Sissel.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)