Jeg synes bringebærsyltetøy gjør seg veldig godt i kaker, særlig bløtkaker. Men jeg synes ikke frøene er så gode å tygge på når jeg spiser kake. Derfor lagde jeg dette bringebærsyltetøyet uten frø. Det kan selvfølgelig også brukes på brødskiven :)
Dette trenger du til ca. 400 g syltetøy:
- 400 g bringebær
- 12 g syltepulver (jeg brukte blå Jam)
- 150 g melis
Slik gjør du:
Tin bærene hvis de er frosne. Ha bærene i en blender eller food prosessoren og kjør det til en jevn og glatt masse.
Sil ut frøene gjennom en finmasket sil. Kast frøene.
Ha bringebærsuppen i en liten kjele.
Kok opp og ha i syltepulveret. Rør til det er blandet inn. Trekk kjelen av varmen.
Ha i melisen og rør til den er oppløst.
Sånn :)
Fyll bringebærsyltetøyet på et kokt glass og skru på lokket. Sett glasset opp ned til syltetøyet er avkjølt.
Oppbevares i kjøleskapet.
Smart! Jeg bruker gjerne bringebærcoulies i kaker, men dette er jo hakke mer anvendelig. Klem
SvarSlettDet har jeg også gjort før, men dette ble bedre synes jeg :)
Slett