mandag 24. juni 2013

Babymat: Hjemmelaget grøtpulver

Å lage grøtpulver er enkelt, men tidkrevende. Til gjengjeld gjør det arbeidet mye lettere når du skal lage grøten. Da er det bare å blande sammen pulver og varm vann og røre mens grøten tykner. Så kan du eventulet spe med morsmelk og smake til med bær eller fruktmos. Sett av hele dagen til å lage grøtpulveret, så slipper du å stresse.



Du trenger:
- ca. 4,5 dl vann
- 25 g soyaolje
- 25 g maltekstrakt
- 50 g havregryn
- 100 g hirseflak
- 150 g havremel
- 300 g sammalt hvete, fin
- 2 ts tørrgjær

Slik gjør du:
Bland det tørre og det våte hver for seg. Bland deretter sammen det tørre og det våte og kna det til en smidig deig. 
Trykk deigen ned i en smurt brødform.
 La den heve en time på et lunt sted med et rent kjøkkenhåndkle over. 
Varm opp ovnen til 225 grader og stek brødet på nederste rille i ca. 30 minutter eller til det gir en hul lyd når du banker på det. 
Avkjøl litt på rist før du skjærer brødet i tynne skiver (skalkene spiste jeg til lunsj). Disse legger du utover et bakepapirkledd stekebrett som settes midt i ovnen på 100 grader i 1-2 timer til de er blitt tørr kavring. 
Sett en tresleiv eller lignende for å holde ovnsdøren litt åpen slik at fuktigheten slipper ut. Det er viktig at skivene blir helt tørre for å få lengst mulig holdbarhet. 
Avkjøl skivene på rist. Ha de tørkede skivene i food prosessoren med kniven montert og kjør til alt er smuler. 
Oppbevar grøtpulveret i en tett beholder.

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Digger denne oppskriften, god som brød og! Sunt og godt for lille trulta, liker at det er helt uten fint hvetemel!

    SvarSlett
  3. Tenkte å prøve dette,men lurte på om det går an å bruke hirsemel istedet for hirseflak?

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)