lørdag 4. mai 2013

Quesedillas med biffkjøtt

Da var det helg igjen. Vi skal tilbringe lørdagskvelden i 30 årsdag med tapas og kaker. Gjett om jeg gleder meg! Til de som ikke er så heldige å komme til dekket bord i kveld foreslår jeg quesedillas med biffstrimler. Det er kjempegodt og enkelt å lage. Ikke tar det lang tid heller :) 

Til to sultne personer trenger du:
- 6 små maistortillas (blanding av mais og hvete funker også)
- 2 ss solsikkeolje
- 300 g biffstrimler
- 1 pk tacokrydder
- 1 dl vann
- 1 dl rømme
- 30 g mais
- revet ost
- salat, agurk, avocado, salsa, rømme til servering

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 100 grader. Varm opp stekepannen og ha i litt solsikkeolje. Bruk en panne med slipp-lett-belegg. Stek biffkjøttet på høy varme i to-tre omganger. Ha alt kjøttet tilbake i pannen. Skru ned til middels varme. Bland sammen tacokrydder og vann og hell det over kjøttet. La det koke litt inn før du rører inn rømmen og maisen. Sett fyllet til side. Vask lett av stekepannen og sett den på platen igjen på middels varme. Fordel fyll på den ene halvdelen på maistortillaene og dryss litt ost på. Brett den andre halvdelen over og stek i tørr panne et par minutter på hver side til de er fine og gyldne. 
Trykk litt oppå mens de steker slik at de blir godt klistret sammen. Snu forsiktig slik at ingenting detter ut. Legg de ferdigstekte quesedillaene på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen slik at de holder varmen mens du steker resten. Server med salat, avocado, rømme og salsa (og eventuelt litt ekstra mais).
 Ha en strålende lørdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)