fredag 3. mai 2013

Produktanmeldelse: Stavmikseren Electrolux Ultramix Pro

Jeg ble spurt om jeg ville teste stavmikseren Ultramix Pro fra Electrolux og skrive en anmeldelse her på bloggen mot at jeg fikk stavmikseren gratis. Jeg liker jo å få ting, så jeg takket ja. Nå har jeg testet stavmikseren et par uker, og jeg må si at jeg synes det er ganske praktisk å ha en stavmikser i hus. Og bare sånn at det er helt klart: Jeg har fått stavmikseren GRATIS! 

Utpakking og førsteinntrykk:
Stavmikseren kommer i en ganske stor eske som jeg akkurat klarte å skvise inn under vognen når meg og småen hadde hentet den på posten. 
Jeg pakket selvfølgelig ut delene med en gang jeg kom hjem. Det overrasket meg hvor mye tilbehør som fulgte med denne stavmikseren. (Når man ikke har plass på kjøkkenet pakker man ut på lekematten på gulver...)
Det er så klart den vanlige stavmikserfoten (denne har tre blader og er 25 cm lang) og visper som kan kobles på. 
Mitt førsteinntrykk var at den virket robust og kraftig, men kanskje litt tung. Bra med to visper og stilig design.
I pakken er det også en høy bolle og en foodprosessorbolle med kniv.
Til foodprosessoren er det også to skive- og rivetilbehør.
Også bruksanvisning og sånt selvfølgelig, men det gidder jeg ikke ta bilde av... Delene ser veldig bra ut i rustfritt stål og hard plast. Det virker som et robust apparat som kan brukes til mye. Dessverre kan ikke alle delene vaskes i oppvaskemaskin, bare bollene. 

Testing:
Så til testingen av apparatet. Jeg har brukt det i et par uker nå til å lage mye forskjellig. Miksestaven lager raskt mos av kokte poteter, og lager lett jevn saus av grovhakkede tomater in no time. Den har tre blader og man kan justere hastigheten på motoren (som er på 700 watt). På toppen lyser det et, to eller tre lys når du mikser, avhengig av hvilken hastighet mikseren er innstilt på. Stavmikseren ligger godt i hånden og man merker godt at det er et kvalitetsprodukt. Ikke noe billig skvip her altså. (Veildende pris: 1599,- by the way)
 Det eneste problemet jeg hadde med miksestaven var at den er litt tung og at det spruter fælt når jeg skal mikse små mengder. Jeg skulle for eksempel mose grovhakkede tomater og løk som jeg hadde kokt sammen i pannen og da sprutet det alle veier. Men hvis jeg helte det over i den høye bollen som fulgte med gikk det kjempebra. Men man vil jo helst kunne bruke stavmikseren rett i pannen...Pluss for lang fot som rekker ned i store kjeler.
Bildet er lånt herfra
Vispene på denne maskinen elsker jeg! 
Det er to istedenfor en (som er vanlig til stavmiksere) og det går superfort å piske krem, eggehviter og eggedosis. I hvertfall når du bruker den høye bollen som følger med. 
Her snakker vi 30 sekunder fra flytende...
 ...til fast!

 Foodprosessoren som følger med er veldig praktisk. Her er den montert med universalkniven. Motoren kobles til lokket med et klikk. Så er det bare å holde inne knappen...
...til:
Finhakkede hasselnøtter :)
Super til små mengder. Og faktisk litt mindre oppvask enn med min Bosch foodprosessor. Bollen står stødig på benken takket være en gummikant langs bunnen. Denne har jeg også brukt til å lage babymat og mos med utmerket resultat. Skive- og raspetilbehøret er i to størrelser for tynne og tykke skiver, og grov og finraspet mat. Jeg har skivet sopp med det store skivetilbehøret.
Det samlet seg litt sammen oppå skivetilbehøret, men ellers ble det fine og jevne skiver på kort tid. 
Kanskje jeg kuttet opp litt for mye sopp...
 Mateåpningen er litt smal, noe som gjør at jeg må kutte opp soppen mer en jeg hadde ønsket før den får plass nedi. Raspetilbehøret har jeg dessverre ikke fått testet enda.

Så for å oppsummere...
Pluss:
- Mye tilbehør
- Kraftig motor
- To visper
- Tre knivblader
- God kvalitet
- Rustfritt stål
- Lang fot
- Fin å se på

Minus:
- Litt tung
- Stavmikser ikke så bra på små mengder
- Alt går ikke i oppvaskemaskin
- Smal mateåpning

Her kan du lese mer om Electrolux Ultramix Pro, og her er en fin side med oppskrifter.

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Takk for en særdeles nyttig anmeldelse! Min gamle og enklere versjon av denne typen må kasseres om ikke lenge, og jeg er på jakt etter noe nytt og slik type som dette for jeg har bitte lite kjøkken og liten skapplass - dårlig kombo, haha, men denne størrelsen er jo super for små kjøkken! Saklige og gode anmeldelser er alltid topp, for da kan man gjøre seg opp en litt mer reflektert mening basert på andres erfaringer og ikke produsentens hyllest av sitt eget produkt;)
  Takk igjen. og ha en strålende dag!
  Hilsen Mona:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glad for å høre at du fant den nyttig!

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)