torsdag 11. april 2013

Gratinerte lefser med kjøttfyll

Snart fredag igjen :) Her kommer et godt alternativ til fredagstacoen. Stekt løk og paprika er også godt å blande inn i kjøttfyllet.

Dette trenger du til 3 personer:
- 400g ytrefilet av storfe
- 1 ss solsikkeolje
- 1 pk tacokrydder
- 1/2 dl vann
- 1 dl rømme
- 70 g mais (kan sløyfes)
- 6 store tortillalefser
- 100 g revet hvitost
- 2 porsjoner ris (se anvisning på pakken)
- salat, rømme og salsa til servering

Slik gjør du:
Kok risen etter anvisning på pakken. Strimle ytrefileten mot fibrene. Da blir kjøttet mørest. Varm opp stekepannen til høy varme og ha i oljen. Brun litt og litt av kjøttet slik at det blir stekt og ikke kokt. 
Når alt kjøttet er stekt har du alt kjøttet tilbake i pannen. 
Skru ned varmen til middels. Bland sammen tacokrydder og vann...
 ...og hell det i pannen.
La det koke litt inn. Rør av og til.
Ha i rømmen og rør den inn. 
Bland inn den ferdigkokte risen og eventuelt maisen. Fordel fyllet i tortillalefsene, rull sammen og legg dem i en ildfast form. 
Dryss revet ost på toppen og gratiner lefsene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til osten er gylden.
Server med salat, rømme og salsa.
 Ha en fin helg, alle sammen!

2 kommentarer:

  1. Om jeg ble fristet? Ja! tror vi må ha dette til middag denne uka!

    Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra da :) Det var det som var meningen :) Bare hyggelig!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)