fredag 29. mars 2013

Mormors sitronformkake

Min mormor var en artig dame. Hver dag gikk hun og morfaren min til byen der mormor kikket i butikker for å se hva som var siste mote. Og hvis hun fikk tak i den siste av noe hadde hun virkelig gjort et kupp! Til tross for at hun nesten ble 90 år gammel var hun veldig opptatt av hva som var moderne, og oppdaget det alltid når vi hadde nye klær. Da spurte hun alltid "E da bomull?" på ordentlig strilemål. Når vi kom på besøk hadde hun alltid kake, veldig ofte formkake, som hun riktignok ikke laget selv. Men denne kaken minner sånn meg om mormor derfor må den hete mormors sitronformkake selv om oppskriften er fra "Den rutete kokeboken". I dag minnes jeg min gode, gamle og litt rare mormor :)


Dette trenger du:
- 150 g romtemperert smør
- 1,5 dl hvetemel
- 1 dl potetmel
- 1 ts bakepulver
- 3 egg
- 1,5 dl sukker
- 1 ss varmt vann
- revet skall av 1/2 sitron
- melis og vann til glasuren
- kakestrø

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 175 grader. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Ha i smøret og bland det sammen til en jevn masse. 
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland eggedosisen inn i smørblandingen. 
Tilsett vann og sitronskall og bland det godt. Smør en brødform med litt smør og dryss litt mel i den. Hell røren i formen og glatt ut med en slikkepott. 
Stek kaken på rist på nederste rille i 30-40 minutter avhengig av størrelsen på brødformen. Prøv med en pinne underveis. 
La kaken avkjøle seg litt i formen før du har den over på et fat. 
Sett formen oppå, dekk med plastfolie og la kaken kjøle seg helt ned. 
Bland sammen 2 dl melis med noen spiseskjeer kaldt vann. Fordel glasuren på kaken og dryss kakestrø på. 
La glasuren stivne før du serverer kaken. 
Nam!

3 kommentarer:

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)