lørdag 13. april 2013

Babymat: pæremos

Vår lille gutt elsker denne pæremosen. Den er søt og god og passer bra som mellommåltid, dessert eller smakstilsetning i grøten. Pære er også lettfordøyelig, så det er bra mat å begynne med :) Pæremos egner seg godt til frysing, så det kan lønne seg å lage en større porsjon. Prøv også med eple. Fremgangsmåten er den samme.


Dette trenger du til 2 små porsjoner eller 1 stor:
- 1 pære
- vann

Slik gjør du:
Skrell pæren og fjern kjernen. Det pærekjøttet i små biter. Ha bitene i en kjele og hell på vann til det nesten dekker pærebitene. 
Kok opp og la det koke ca. 15 minutter til pærebitene er møre. Sil av vannet, men ta vare på det i tilfelle du må spe mosen. Mos de møre pærebitene med en stavmikser eller foodprosessoren. Spe eventuelt med det avsilte vannet til mosen har passelig konsistens (avhengig av hvordan ditt barn liker den). Avkjøl mosen til 37 grader eller kaldere før du serverer den.

4 kommentarer:

 1. Fin denne. Tenkte jeg skulle lage slikt selv - liker ikke å kjøpe babymat; men tror ikke de har pære i butikken her. Håper det kommer snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo best med pærer, men hva med å prøve med epler i mellomtiden?

   Slett
 2. noen gode tips til å klare å mose det godt nok uten noe stavmikser eller blender?

  SvarSlett
 3. Hei.. hvor lenge kan det ligge i fryseren? har sånn fryseboks på kjøleskapet jeg har lagt det i, kommer til å bruke av det så snart jeg har brukt opp glassene men greit å vite tilfelle :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)