mandag 15. april 2013

Kyllingspyd med sataysaus og nudler

Holy macaroni er nå på Twitter. Jeg skjønner ingenting av det, men i disse tider må man jo være tilgjengelig på flere enn et sosialt medium. Dere må gjerne følge meg på Twitter, men jeg kan ikke love at jeg blir den mest spennende tweeteren. Jeg er forresten også på Instagram nå. Følg meg gjerne der også. Jeg har allerede lagt ut to veldig inspirerende bilder.
Jaja, nok småprat - over til dagens oppskrift: Denne er fra Jamie på 30 minutter. Jeg tvilte sterkt på at jeg kom til å klare å lage dette på 30 minutter, men tenkte jeg skulle gjøre en innsats. Jeg er sikker på at Jamie Oliver lager denne retten pluss den tilhørende desserten - som jeg ikke laget - på under 30 minutter, men for meg tok det en time. Til gjengjeld var det virkelig verdt det, for dette var veldig godt. Veldig annerledes fra det vi pleier å spise, men det synes jeg bare er bra. Det er en del koriander i denne retten, så hvis du ikke liker det kan du bare slutte å lese, og heller scrolle videre til en annen oppskrift :)

Dette trenger du til 3 porsjoner:
Sataysaus:
- 1/2 liten bunt frisk koriander
- 1 rød chili, stilken fjernet
- 1 lite hvitløksfedd, skrelt og renset
- 2 toppede ss grovt peanøttsmør
- 2 ts soyasaus
- ca. 2 cm bit frisk ingefær, skrelt
- skallet av 2 lime og saften av 1
- salt og pepper
- ekstra jomfru olivenolje

Kylling:
- 4 kyllingfileter
- salt og pepper
- ekstra jomfru olivenolje
- litt akasiehonning

Nudler:
- 2 "plater" eggnudler (ca. 200g tilsammen)
- 100 g saltede cashewnøtter
- 1 rød chili
- 1/2 liten bunt frisk koriander
- 1 ss soyasaus
- saften av 1 lime
- 1 ts sesamolje
- 1 ss flytende akasiehonning
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje

I tillegg:
- 1 hjertesalat

Slik gjør du:
Sett ovnen på full guffe med grillfunksjonen på. Legg fire trespyd i bløt i en form med kaldt vann. Hold dem nede ved å legge noe tungt oppå hvis de flyter. Gjør klar foodprosessoren med kniven montert. Ha alle ingrediensene til sataysausen i foodprosessoren sammen med et par spiseskjeer vann. Kjør det til en jevn saus. 
Ha i litt mer vann eller olje hvis sausen blir for tykk. Sett halvparten til side i en skål.
Rens kyllingfiletene for ulumskheter og legg dem ved siden av hverandre med endene skiftevis til den ene og den andre siden. Stikk trespiddene gjennom kyllingfiletene...
...og skjær mellom. Eventuelle løse biter trer du på endene.
Ha resten av sataysausen fra foodprosessoren nedi en ildfast form (gjerne med slipp-lett-belegg). Legg i kyllingspydene og gni sausen godt inn i kyllingen. Drypp litt olivenolje over og dryss på litt salt.
Sett formen på øverste rille i ovnen under grillelementene, og stek i 8-10 minutter på hver side til kyllingbitene er gjennomstekt. Når du snur spydene ringler du over litt akasiehonning før du steker dem videre. Rens og skyll hjertesalatene. Bruk salatslynge (hvis du har) til å tørke dem. Legg dem i en bolle som de er. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sett en mellomstor stekepanne på svak varme. Hakk cashewnøttene grovt med en god kniv og ha dem i stekepannen. Snu dem av og til, og pass på at de ikke blir svidd mens du lager til nudlene.
Fjern stilken på chilien og ha den i foodprosessoren sammen med resten av korianderbunten (stilker og blader). Spar eventuelt et par blader til pynt. Hakk med intervallknappen til det er finhakket, men ikke mos. Ha det i en serveringsbolle sammen med soyasaus og ekstra jomfru olivenolje. Press i limesaften og ha i sesamolje. Bland og smak til med salt og pepper. Sil vannet av nudlene og hell dem i bollen. Så tilbake til cashewnøttene. Håper du har husket å snu dem litt av og til. Skru opp varmen til sterk og rør mens du har i honning. Ha dem over nudlene når de er mørkt gyldne.
Bland alt sammen i serveringsbollen og dryss på korianderblader.
Ta kyllingen ut av ovnen og server!
Kyllingspyd med smakfulle nudler, sataysaus og salat.
Du kan også bruke salatblader som "lefse" og fylle dem med kylling, nudler og sataysaus.

2 kommentarer:

  1. Ååh NAM!! Denne oppskriften skal jeg definitivt teste ut! (Dog må det litt improvisering til ettersom jeg ikke har foodprosessor). Så supermegadigg ut!! :-) (hilsen Anne Mari, som ik skjønte hvordan hun kunne kommentere som seg selv...haha)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt at du er inne og kommenterer! Hvis du har stavmikser eller morter kan du jo bruke det :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)