lørdag 13. april 2013

Kebabkjøttboller med ris og bønner

Godt krydrede kjøttboller med ris og bønner smaksatt med kanel og kyllingbuljong. Prøv også denne typen ris til kylling eller grillmat nå som sommeren (forhåpentligvis) snart kommer...


Til 4 porsjoner trenger du:
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts revet ingefær
- 1 revet hvitløksfedd
- 1 egg
- 2 ss potetmel
- 1 ts chilipulver
- 2 ts kebabkrydder
- salt og pepper
- litt melk (ca. 1 dl)
- 3 ss solsikkeolje
- 250 g ris
- en boks brune bønner
- 1 kanelstang
- 6 dl vann
- 1 kyllingbuljongterning
- rømme og salat til servering

Slik gjør du:
Ha kjøttdeig, ingefær, hvitløk, egg, potetmel, chilipulver, kebabkrydder, salt og pepper i en bolle. Bland det godt sammen. Spe med melk til deigen blir passe klissete. 
Ha litt olje i en stor stekepanne og form deigen til små kjøttboller som du steker på middels-lav varme til de er gjennomstekte. 
Mens kjøttbollene står og surrer og steker tilbereder du risen. Ha litt olje i en vid, stor kjele og varm opp til middels temperatur. Knekk kanelstangen i to og ha den i kjelen. La den surre noen minutter i oljen sammen med litt salt og pepper. 
Ha i ris, vann og buljongterning. 
Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. 
Ha dem i risblandingen. 
Kok opp og la det koke til risen er ferdig. Rør av og til.
Hvor lang tid det tar før risen er ferdig avhenger av hvilken ris du bruker. Jeg bruker langkornet Uncle Ben's. Når risen er ferdig og kjøttbollene gjennomstekte (del en i to og sjekk) serverer du det sammen med litt rømme og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)