onsdag 19. september 2012

Vaniljecupcakes med hvit sjokoladeglasur

Disse cupcakesene lagde jeg til konfirmasjonen til datteren til en kollega. 

Dette trenger du til 24 cupcakes:
Vaniljecupcakes:
- 270 g sukker
- 200 g romtemperert smør
- 4 romtempererte egg
- 300 g siktet hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 3 dl fløte
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts sponge cake stabilizer

Hvit sjokoladeglasur:
- 200 g melis
- 230 g romtemperert smør
- 200 g hvit sjokolade
- 2 ts vanilje ekstrakt
- evt. konditorfarge eller colourpaste

Slik gjør du:
Lag først vaniljecupcakesene. Ha sukker og smør i en bolle. 
 Visp det godt sammen i 5 minutter.
 Ha i eggene ett og ett og rør GODT imellom. Det er viktig for at røren skal bli luftig og fin.
 Ha i sponge cake stabilizer og rør til den er godt blandet inn.
 Røren blir da lys og jevn.
 Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og fløte.
 Miks forsiktig til det er godt blandet.
 Legg muffinsformer i et muffinsbrett. Bruk en iskremskje eller to spiseskjeer til å legge røre i formene. Fyll dem ca. 2/3 opp til kanten.
 Stek kakene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.
 La dem avkjøle seg mens du lager glasuren. Ha melis og romtemperert smør i en bolle. Miks det godt sammen med elektrisk mikser.
 Smelt sjokoladen 1 minutt i mikroen. La den avkjøle seg litt før du heller den i bakebollen mens du rører. Ha i vanilje ekstrakt og miks til det er godt blandet.
 Nå kan du eventuelt ha i litt konditorfarge. Ha i litt og litt og prøv deg fram til du oppnår ønsket farge.
 Jeg blandet i litt rød konditorfarge for å lage rosa glasur.
Ha glasuren i en sprøytepose med ønsket tupp og slå deg løs på de avkjølte cupcakesene. Jeg brukte en 1B tupp og sprøytet glasur utenfra og rundt og rundt inn mot midten. Hadde akkurat nok glasur til 24 cupcakes, så hvis du skal lage høye glasurdekorasjoner vil jeg anbefale deg å lage dobbel porsjon. Resten kan eventuelt fryses til senere. Til slutt pyntet jeg cupcakesene med rosa perler.

8 kommentarer:

  1. Så söte!

    SvarSlett
  2. Hvor kjøper man vaniljeekstrakt?
    I matbutikker???:)

    SvarSlett
    Svar
    1. finnes i bakehyllen i de fleste matbutikker

      Slett
    2. Jeg kjøper det på Traktøren. De har det i matbutikker med stort utvalg som f.eks. meny. Ellers kan du kjøpe det på cacas.no

      Slett
  3. Hva er sponge cake stabilisator? og hvor får man kjøpt det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Fra cacas.no: "SP er en kakestabilisator som først og fremst brukes når man baker sukkerbrød. Stabilisatoren gjør at eggene beholder mer av sin struktur og stivhet under pisking, noe som resulterer i en kake med mer volum og finere struktur."

      Jeg kjøper det på traktøren. De selger det også på cacas.no og kanskje på Jernia.

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)