tirsdag 18. september 2012

Fullkornsbrød med valnøtter

Brødbakemaskinen blir flittig brukt for tiden. Her er en oppskrift på et brød med valnøtter. Jeg liker godt å bruke valnøtter i brød og kaker. Det smaker godt og gir en litt mer spennede tekstur på baksten.

Dette trenger du til 1 kg brød (eller 1 formbrød):
- 400 g lunkent vann
- 25 g smør eller matolje
- 400 g fullkornshvetemel
- 200 g siktet hvetemel
- 100 g grovhakkede valnøtter
- 1,5 ts salt
- 3 ts sukker
- 1,5 ts tørrgjær (1/2 pk hvis du baker uten brødbakemaskin)

Slik gjør du:
Ha alt sammen i brødbakemaskinen og sett den på et passende program. 
Eller: Bland sammen vann og smeltet smør/olje. Ha i gjæren og rør til den er oppløst. Bland sammen resten av ingrediensene og ha det i bollen. Kna til deigen er glatt og fin. La den heve under lokk/kjøkkenhåndkle ca. 1 time på et lunt sted. Ha deigen på melet kjøkkenbenk og kna den godt sammen. Rull til en pølse og ha den i en smurt brødform. La deigen heve opp til kanten før du steker brødet nederst i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter. Men pass på - alle ovner er forskjellige...

2 kommentarer:

  1. jeg har lager brød for første gang og det var utrolig god. Takk for oppskriften :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gratulerer med ditt første hjemmelagde brød! Da valgte du riktig brød å begynne med for dette er jo så godt :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)