søndag 9. september 2012

Kyllingpizza med pesto

Pesto er utrolig godt på pizza. Hvis du ikke har prøvd det før er det på tide å prøve det! Sammen med kylling blir det knallgodt.
 
Til 3-4 personer trenger du:
- 2,5 dl lunkent vann
- 1 ss olivenolje
- 450 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ts tørrgjær
- 300 g grovhakkede tomater
- salt og pepper
- oregano
- litt løk i skiver
- revet ost
- 150 g kyllingfilet i strimler
- litt mais
- 3 ss basilikumspesto

Slik gjør du:
 Ha lunkent vann og gjær i en bolle. Rør til gjæren er oppløst. Ha i olivenolje, sukker og salt. Rør mens du har i hvetemelet litt og litt. Kna deigen godt sammen og la den heve ca. 30 minutter. Kna deigen lett igjen før du kjevler den ut til den passer til langpannen din. 
La den heve litt til mens du varmer opp ovnen til 225 grader. Hvis du vil kan du forsteke bunnen ca. 10 minutter på 150 grader. Smør de grovhakkede tomatene utover bunnen. 
Krydre med salt, pepper og oregano. Dryss på løk og ost. 
Fordel rå kyllingstrimler oppå osten og dryss på mais. 
Legg på klatter med pesto eller bruk en spruteflaske til å lage et fint mønster. 
Stek pizzaen på 225 grader i ca. 10-15 minutter til osten er gyllen og kyllingen er gjennomstekt.
Server gjerne salat og rømmedressing ved siden av :)

7 kommentarer:

  1. Mmm,dette så jammen godt ut!Skal prøves:)

    SvarSlett
  2. Det så fryktelig godt ut! Tror dette blir kosen til helgen :)

    SvarSlett
  3. Lagde denne i dag, med paprika og tomatskiver på i tillegg, ble himmelsk! Så utrooolig godt, bloggen er bokmerket! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble sikkert godt ja :) Takk for koselig kommentar!

      Slett
  4. bruker du stor langpanne? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, stor langpanne eller stekebrett :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)