torsdag 2. august 2012

Appelsin- og sjokoladesnurrer

 Gjærbakst, appelsin og mørk sjokolade. Mmmm!

Dette trenger du til 16 boller:
- 50 g smør
- 2,5 dl melk
- 1/2 pk gjær
- 1/2 dl sukker
- ca. 400 g hvetemel
- revet skall av 2 appelsiner
- 1 dl sukker
- 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele og ha i melken. Varm opp til 37,5 grader. Ha blandingen over i en bakebolle og smuldre i gjæren. Rør med en tresleiv til gjæren er oppløst. 

Ha i 1/2 dl sukker og rør litt til. Ha i melet, litt om gangen, og bland/kna til deigen blir fast og smidig.

Sett den på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over og la den heve i ca. 30 minutter. 
I mellomtiden blander du sammen sukker og revet appelsinskall til fyllet...
 ...og hakker sjokoladen. 
Elt deigen litt før du kjevler den ut til et rektangel. Fordel appelsinsukker...
 ...og sjokolade oppå.
Og rull deigen sammen til en pølse. 
Skjær pølsen i 16 skiver og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. 
La dem heve 30 minutter under et kjøkkenhåndkle. 
Varm opp ovnen til 175 grader og stek bollene midt i ovnen i 15-20 minutter til de er gyldne. 
Serveres lunkne.

4 kommentarer:

  1. Spennende! Dette så deilig ut. tror jeg må prøve oppskriften en gang.

    SvarSlett
  2. Disse så veldig gode ut!
    Men jeg har alltid et problem når jeg lager "snurre"-bakst.
    Det hele faller liksom sammen etter at jeg har rullet rullen, og skal skjære dem opp og transportere til bakebrettet.
    Noen tips??
    Takk for flott oppskrift - skal definitivt prøve :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tja, jeg sliter jo også litt med det samme... Det kan være et tips å ikke legge fyll til helt ut i kanten slik at deigen klistrer seg sammen når den er ferdig rullet. Også må du prøve å rulle så tett som mulig :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)