torsdag 19. juli 2012

Sjokoladepavlova med bringebær

  Det er sommer og tid for å lage pavlova igjen. Prøv denne med bringebær og sjokolade :)

Dette trenger du til 4 personer:
- 3 eggehviter
- 150 g sukker
- 2 ss kakaopulver
- 1/2 ts balsamicoeddik
- 3 dl kremfløte
- 1 kurv bringebær (3-400g) eller gjerne mer
-  litt revet mørk sjokolade

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader. Pisk eggehvitene til det dannes myke topper. 
Ha i sukkeret spiseskje for spiseskje mens du pisker. Pisk marengsen stiv og blank. 
Tilsett kakao og eddik mens du fortsatt pisker. 
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i en sirkel på stekebrettet. Sett marengsbunnen midt i ovnen og skru ned termostaten til 150 grader. Stek bunnen i ca. 45 minutter. Da skal den være sprø langs kanten og på sidene og myk og fuktig inni. Skru av stekeovnen og sett døren på gløtt. La sjokolademarengsbunnen bli helt avkjølt i ovnen. Når det er på tide å servere pavlovaen legger du marengsbunnen på et kakefat. Pisk fløten til krem og fordel den oppå bunnen. Fordel bringebærene oppå og dryss revet sjokolade på toppen.
 Server!

2 kommentarer:

  1. Hei :)

    Denne så virkelig nydelig ut. Den skal prøves! Kan jeg erstatte balsamicoeddik med vanlig eddik?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :) Det har jeg ikke prøvd, men jeg ville heller bare ha droppet balsamicoeddiken. Det går sikkert helt fint uten :)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)