søndag 5. februar 2012

Mammas hjemmelagde blomkålsuppe

Søndag kveld og mammas hjemmelagde blomkålsuppe. En fin avslutning på helgen. Smaker spesielt godt når halsen er litt vond.

Dette trenger du til 2 personer:
- 2 håndfuller med blomkål
- 6-7 dl vann
- avskjær fra blomkålen
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- salt & pepper
- en slump kremfløte

Slik gjør du:
Del blomkålbukettene i munnfull-biter.
Ha avskjæret (blader, roten og det hele) i en kjele med 6-7 dl vann.
Ha i 1/2 ts salt og kok opp under lokk. La det småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
Sil kraften. Smelt smøret i en annen kjele. Rør inn melet.
Spe på med kraften mens du rører godt.
Kok opp og ha i blomkålbukettene.
La det småkoke 10-15 minutter til blomkålen er mør. Rør om innimellom. Smak til med salt og pepper og rør inn litt kremfløte.
Server suppen med litt nykvernet sort pepper og brød med smør.

3 kommentarer:

  1. Jeg er veldig glad i blomkålsuppe og har lyst å gi deg et tips om hvordan jeg lager min ;o)
    Jeg freser finhakket sjalottlök sammen med litt olje, som jeg fortsetter å lage suppen på. Löken gir en supergod smak :) Jeg bruker også buljong-pulver i stedenfor salt, NAM NAM NAM :-)

    SvarSlett
  2. Man kan også sprösteke bacon eller spekeskinke, for å drysse litt på toppen i fatet rett för servering :-) Nå ble jeg sulten!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)