torsdag 23. februar 2012

Kyllingfilet fylt med rød pesto, surret i bacon

Dette hadde vi til middag i forrige uke. Det inneholder 4 av mine favorittingredienser - kylling, chili, parmasan og bacon - så det kunne jo ikke slå feil. Min kjære hadde med seg restene på jobb dagen etter og kom hjem med følgende beskjed: Neste gang må du lage mer sånn at kollegaene mine også kan få fordi dette syntes de luktet så godt. Jeg må jo bare si meg enig i det med lukten, for dette luktet og smakte fantastisk godt! Men kommer jeg til å lage mer neste gang? No way, José. Lag deres egen middag. Men her er oppskriften iallefall :)


Dette trenger du til 2 (SULTNE) personer:
- 2 store kyllingfileter
- 6 skiver bacon
- salt og pepper
- pasta til to porsjoner (se bakpå pakken)

Rød pesto:
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl revet parmesan
- 1 dl solsikkeolje
- 10 stk soltørkede tomater i olje
- 1 ts tørket, knust chili
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts oregano
- saften av 1 sitron

Slik gjør du:
Legg kyllingfiletene i hver sin pose og bank dem flate med baksiden av stekepannen eller en kjevle. Gjør vår gode venn, kjøkkenmaskinen klar med kniven montert og ha i alle ingrediensene til pestoen.
 Kjør til det er godt hakket og blandet. 
Spre fyllet på de flate kyllingfiletene som du har tatt ut av posene. 
Rull sammen de flate kyllingfiletene og rull tre baconskiver på hver kyllingrull. 
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 225 grader i ca. 15 minutter. 
I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken. Sil pastaen og hell fettet/kraften fra kyllingrullene over. Krydre med salt og pepper og server! Ha gjerne litt spinatsalat ved siden av også.
Og sånn ser det ut inni:

10 kommentarer:

  1. Dette var til middag i går og det var sååååå godt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant! :) Glad du likte det.

      Slett
  2. ÅH dette så bare helt fantastisk godt ut!! Du er flink!! :-) Skal prøve denne oppskriften når jeg er hjemme igjen (har nemlig ikke ovn her i Australia :-S).

    SvarSlett
  3. Liker bloggen din :) Laget dette i kveld og det ble kjempegodt! Enkelt var det også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å høre at middagen din ble bra :)

      Slett
  4. Hei Veronika, takk for en kjempegod rett! :) Jeg skal servere den igjen til helgen og lurer litt på hvilken type saus som kunne passet til?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hmmm, hva med denne?
      http://veronikaslillematkrok.blogspot.no/2011/01/kyllingsaus-med-ost.html

      Jeg har dessverre ikke så mange sauseoppskrifter. Sauser er nok det jeg er dårligst på :/

      Slett
    2. takk for tips, tror jeg prøver meg på den! :)
      egentlig synes jeg ikke at retten trenger noe saus, kjøttet blir veldig saftig, men blir alltid så usikker når jeg får gjester på besøk :p

      Slett
    3. Enig med deg der. Jeg pleier ikke lage saus til, men man vil jo gjerne gjøre det lille ekstra når man får gjester ;)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)