fredag 9. desember 2011

Helstekt timiankylling med pære- og potetbåter

Det har vært thanksgiving for ikke så lenge siden og det nest beste da er helstekt kylling. Det beste er selvsagt helstekt kalkun, men så ambisiøs er jeg ikke. Enda. Pærene er søte og gode ved siden av timiankyllingen.
 Dette trenger du til 7 personer:
- 2 rå kyllinger
- 1 bunt timian
- salt og pepper
- 4 ss solsikkeolje
- ca. 18 poteter
- 4-5 pærer
- 1 helt hvitløkshode
- saften av 1/2 sitron
- 1/2 dl solsikkeolje
- ingredienser til salat

Slik gjør du:
Skyll kyllingene utvendig og innvendig og tørk dem med kjøkkenpapir. Knyt kyllingbena sammen med hyssig som tåler stekeovn slik at kyllingene ikke blir liggende og sprike. 
Gni inn kyllingene med olje, salt og pepper. Løft skinnet forsiktig opp og dytt noen timiankvister innunder. Legg også en kvist inntil lårene. 
Varm opp ovnen til 180 grader. Legg kyllingene i en stor, dyp langpanne. Stek kyllingene midt i ovnen i 45 minutter. Skjær potetene i båter, skrell hvitløksfeddene og skrell og del pærene i 4. Bland sammen poteter, pærer, hvitløk, sitronsaft og 1/2 dl olje. Krydre med salt og pepper og godt med timian.
Legg det i langpannen sammen med kyllingen...
...og stek i 40-45 minutter til.
Salat ved siden av, nam!

5 kommentarer:

  1. ÅH dette så godt ut, Veronika! Må si du imponerer med mange flotte oppskrifter her! :-D

    Klem fra Anne Mari

    SvarSlett
  2. Det er veldig godt :D Du må komme på middag en dag, så kan jeg lage helstekt kylling ;)

    SvarSlett
  3. Høres herlig ut ;D

    SvarSlett
  4. Tips; Gni kyllingen inn med litt paprikakrydder rett för steking, det gir den en utrolig fin farge ved ferdig resultat ;o)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. Da blir jeg så glad =)