Mitt tredje slag i år ble sandnøtter. Søte, gode og sprø småkaker som er lette å lage. Det kan være en fordel å lage deigen dagen i forveien og la den stå i kjøleskapet over natten, men det går fint å bake dem med en gang også.
Dette trenger du til en liten porsjon sandnøtter:
- 200 g mykt smør
- 150 g sukker
- 1 egg
- 150 g potetmel
- 100 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- ½ ts vaniljesukker
- 150 g sukker
- 1 egg
- 150 g potetmel
- 100 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- ½ ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt.
Bland i egget og rør til en jevn masse.
Bland sammen hvetemel, potetmel, vaniljesukker og bakepulver og arbeid deigen sammen.
Sett den eventuelt i kjøleskapet over natten. Varm opp ovnen til 180 grader. Ta en og en klump med deig (på størrelse med en valnøtt) og trill til kuler.
Sett kulene med god avstand på et stekebrett dekket med bakepapir. Trykk dem lett ned med to fingre.
Stek kakene midt i ovnen på 180 grader til de så vidt begynner å bli gyldne langs kanten.
Kjøl ned på rist og legg i kakeboksen.
Nammis!=D
SvarSlettSer gode ut, men mine sandkaker er trykket ut i former.
SvarSlettArtig med ulike navn rundt om i landet.
Takk for kommetar, det minnet meg på å skifte navn på innlegget :) Det heter egentlig sandnøtter. Sandkaker er som du sier trykket ut i former. Jeg har bare alltid kalt disse sandkaker, men skjønner at det er litt forvirrende :P
Slett